Se poate întâmpla tuturor să sufere de anxietate în momente limitate de timp și într-o perioadă deosebit de stresantă la locul de muncă sau din punct de vedere personal.
Anxietatea ocazională poate fi considerată o reacție normală și fiziologică la stres. Când expunerea la un eveniment sau un factor care provoacă îngrijorare profundă devine prelungită, o persoană poate dezvolta tulburare de anxietate generalizată.
Tulburările de anxietate generalizată pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă, și pot deveni o problemă dificil de gestionat: de fapt, acest tip de problemă poate împiedica mersul normal al zilei și plăcerea activităților zilnice. Tulburările de anxietate generalizată diferă de anxietatea tradițională prin aceea că pacientul pierde adesea legătura cauzală dintre evenimentul care îi provoacă reținere și sentimentul de disconfort în sine.
Tulburarea de anxietate generalizată se poate prezenta prin diferite simptome psihologice, inclusiv:
În același timp, alături de această primă categorie de manifestări psihologice, este posibil ca pacientul să prezinte și simptome fizice de anxietate generalizată, inclusiv:
Este esențial să țineți sub control ambele categorii de simptome, deoarece, în cazul în care acestea apar continuu și excesiv de intense, poate fi necesar să vă adresați medicului dumneavoastră de încredere.
Fără ca tulburările de anxietate generalizată să devină impedimente în mersul normal al vieții de zi cu zi, este indicat să se evalueze într-o manieră precisă și în timp util cât de mult i-ar putea permite pacientului să-și reia viața în mână eliberarea de aceste probleme. Anxietatea, de fapt, mai ales atunci când este generalizată, i-ar putea determina pe oameni să nu-și trăiască viața la maxim, retrăgându-se în ei înșiși și ne bucurându-se pe deplin de oportunitățile care se prezintă.
Tulburările de anxietate generalizată sunt tratate diferit în funcție de gravitatea problemei întâmpinate. Printre cele mai utilizate soluții se numără:
Remediile psihologice și farmacologice au unele limitări intrinseci în modul în care se folosesc: în primul rând, este oportunitatea intervenției, care poate să nu se dovedească deosebit de eficace la pacienții care suferă de anxietate cronică. În același timp, eficacitatea terapiei în sine poate fi subiectivă și primele rezultate pot întârzia să ajungă din diverse motive.
Stimularea magnetică transcraniană repetitivă (rTMS) este un tratament sigur, nedureros și fără spitalizare care – prin exploatarea pulsurilor electromagnetice – permite intervenții pe diferite zone ale creierului în funcție de nevoile individuale ale pacienților.
Pulsurile electromagnetice utilizate în rTMS în deplină siguranță și modulează conexiunile dintre neuroni creând modificări de lungă durată și persistente în activitatea creierului: în acest fel modelele anormale asociate diferitelor tulburări sunt inversate și echilibrul inițial pre-patologic este restabilit.
© Toate drepturile rezervate Agata Holistic Therapy